Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2023

Президентът свиква новоизбрания парламент на Велика сряда

Президентът Румен Радев.
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 49-то Народно събрание на 12 април, сряда, от 10 часа, обяви прессекретариатът на държавния глава. Радев издава указа, както обеща, в първия работен ден, след като Централната избирателна комисия обяви имената на новите депутати.

По конституция президентът има месец, за да свика народните представители на първо заседание след датата на изборите. Но Радев заяви, че няма намерение да разтегля конституционната процедура за консултации с парламентарните групи и връчване на мандати за съставяне на правителство.

Вежди Рашидов от ГЕРБ ще открие първото заседание на парламента. На 71 години той е най-възрастният депутат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С тържества из цялата страна България отбелязва своята независимост

Честванията на Деня на Независимостта във Велико Търново започнаха в църквата „Св. 40 мъченици“, където на 22 септември 1908 година княз Фердинанд Първи прочита манифеста. „Знаем, че със стиснати ръце можем да постигнем много повече, отколкото с бутане..

публикувано на 22.09.24 в 13:45

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58

Велощафета Sofia Bike Relay в центъра на София в Деня на независимостта

В днешния Ден на независимостта от 10.00 часа ще се проведе първата по рода си корпоративна колоездачна щафета. Стартът на събитието, наречено Sofia Bike Relay, ще бъде даден пред националния стадион "Васил Левски" в София. Всеки от фирмените..

публикувано на 22.09.24 в 06:35