Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2023

Президентът свиква новоизбрания парламент на Велика сряда

Президентът Румен Радев.
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 49-то Народно събрание на 12 април, сряда, от 10 часа, обяви прессекретариатът на държавния глава. Радев издава указа, както обеща, в първия работен ден, след като Централната избирателна комисия обяви имената на новите депутати.

По конституция президентът има месец, за да свика народните представители на първо заседание след датата на изборите. Но Радев заяви, че няма намерение да разтегля конституционната процедура за консултации с парламентарните групи и връчване на мандати за съставяне на правителство.

Вежди Рашидов от ГЕРБ ще открие първото заседание на парламента. На 71 години той е най-възрастният депутат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Знаете ли що е то "филтон"?

През 2009 година сънародникът ни Антон Оруш поставя началото на своята колекция, посветена на българската техника. Сред експонатите в нея има телевизори, радиоприемници, бяла техника, компютри, телефони, касови апарати и т.н. Постепенно тази негова..

публикувано на 04.06.24 в 11:35
Макет на крепостта, патриаршеската резиденция и базиликата в Дръстър.

Археолозите обсъждат най-значимите открития в България от последните години

От 4 до 8 юни крайдунавският град Силистра е домакин на 62-рата Национална конференция на археолозите в България. Ще бъдат изнесени доклади за най-значимите археологически проучвания, които се правят в последните години. Във форума ще участват и..

публикувано на 04.06.24 в 07:45

Жълт код за валежи във вторник – в северната и южната част на Централна България

Във вторник , 4 юни, през страната ще премине студен фронт. От запад на изток ще превали. В Западна и Централна България има условия за значителни валежи и градушки. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 15°. Максималните ще са от..

публикувано на 03.06.24 в 19:35