Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятно слънчево време на Велика Събота

Снимка: БГНЕС

През нощта се очакват валежи от дъжд главно в Централна и Източна България. На места ще са придружени от гръмотевици и ще са временно интензивни. Над западните райони облачността ще намалее до ясно време. Минималните температури ще са от 3°-4° на места из високите западни полета до 13°-14° по Южното Черноморие, в София - около 4°.

В събота ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в Източна България все още ще има превалявания, които бързо ще спрат, облачността и там ще се разкъса и намалее. Максималните температури ще са между 17 и 22°, в София - около 17°.          

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в сутрешните часове над масивите в Източна България и на места там все още ще има валежи от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 3°.

Променлива облачност се очаква на останалата територия на Балкански полуостров, само в Истанбул ще бъде облачно, без слънце. Най-ниска ще е температурата в Белград - 18°, най-висока - в Атина и Букурещ - 21°.

В Европа - в Берлин, Мюнхен, Виена, Рим и Киев ще валят дъждове. Най-топло ще е в Мадрид - 24°, най-студено - в Стокхолм, Санкт Петербург и Москва - 8-9°.

В Йоханесбург ще бъде слънчево - 24°. В Пекин ще има променлива облачност и температура до 21°. В Лима се очаква захлаждане и променлива облачност. След горещата вълна с температура до 32,6° там градусите ще спаднат до 28°. В Ню Йорк ще бъде облачно с температура 20°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

България днес - 18 юни 2024 г.

С бившия председател на НС проф. Огнян Герджиков коментираме съвременната парламентарна и политическа реалност у нас в "България днес" на 18 юни. Запознаваме ви с историята на илюстраторката Деница Грубер и ви разказваме за 8-ия международен..

публикувано на 18.06.24 в 19:00
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40