Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветя от децата на Болград пред паметника на Раковски

Снимка: Facebook / Болградская гимназия им. Г.С. Раковского

Учениците от Болградската гимназия "Г.С.Раковски" почетоха паметта на патрона на своята гимназия и положиха цветя пред паметника му в Болград, Украйна. "Историческата памет ни задължава да склоним глава пред този титан на българската история, имал при сърце желанието да помогне на нашите предци за откриването на Болградската гимназия, която днес с гордост и преклонение носи неговото име", написаха във "Фейсбук" от гимназията в деня, в който се навършват 202 години от рождението на революционера Г.С. Раковски. Гимназията е построена през 1858 г. с труда на български преселници.

.

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Красимира Обретенова, Нидерландия: Българите не осъзнават отговорността за бъдещето на страната си

Тези избори се отличават от останалите не толкова заради съвпадението на вота за национален и за европейски парламент, но и защото ще зададат посока, която заради ситуацията в международен план – войните в Украйна и в Близкия Изток и предстоящите избори..

публикувано на 09.06.24 в 16:25

Режисьорът Борис Славчев от Рим: Много българи не осъзнават, че сме част от европейския процес

В Рим изборният ден е започнал спокойно и без опашки, уверява ни живеещият от години в Италия български режисьор Борис Славчев, който вече упражни правото си на глас. Сънародниците ни на Ботуша гласуват за национални и европейски избори в 24 населени..

публикувано на 09.06.24 в 16:20
Сибила Стоянова

Българските избори в Белгия – вот за победител или коалиция

При необичайно слънчево време протича изборният ден в Брюксел, научаваме от Сибила Стоянова, секретар на една от двете изборни секции, отворена в посолството на България в белгийската столица и от общо 16 в страната домакин на Европейския парламент...

публикувано на 09.06.24 в 16:00