Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедни хора получиха агнешко, козунак и великденско яйце пред парламента

4
Снимка: Facebook /Мартин Мартинов

Десетки възрастни хора се наредиха пред Народното събрание, за да получат порция агнешко, козунак и великденско яйце. Мартин Мартинов, собственик на ресторант, вече седем години дарява храна на бедните.  

Аз съм подготвен със 140 порции агнешко, 140 парчета козунак и с 200 яйца. От мен идва финансиране и от добри сърца, които даряват продукти. Готви се в моето заведение. Имам персонал и те помагат. Безвъзмездно, разбира се”, разказа той. Благодарение на неговата инициатива “Подай ръка – храна за хора без дом” бедни и бездомни хора имат възможност всеки ден да се нахранят.  

Пред сградата на парламента се проведе още една благотворителна инициатива под надслов “Великден за бедните”, организирана от движение “Системата ни убива”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Очакват се значими валежи в 10 области в Западна България

В четвъртък, 9 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 12°. През деня ще е облачно и дъждовно. По-значителни валежи се очакват на запад. Максималните температури през деня ще се понижават и ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 08.05.24 в 20:05

България днес - 8 май 2024 г.

На Светла сряда в "България днес" говорим за българите зад граница и тяхната институционална връзка с родината. Подробно ще ви запознаем и с условията за придобиване на българско гражданство. Според последния доклад на службата на ЕС за наблюдение на..

публикувано на 08.05.24 в 19:00

Главчев пред западните посланици: Амбицията ни е през 2025 г. да въведем еврото

На среща с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария служебният премиер Димитър Главчев заяви, че основната задача на оглавяваното от него правителство е провеждането на свободни и честни избори. Но..

публикувано на 08.05.24 в 16:21