Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България обмисля да спре вноса на украинско зърно

| обновено на 16.04.23 в 16:37
Явор Гечев
Снимка: БНР - Пловдив

Страната ни обмисля да забрани вноса на украинско зърно по примера на Полша и Унгария, съобщи в Пловдив служебният министър на земеделието Явор Гечев. "Трябва да се запазят и българските интереси, още повече че когато две от държавите реагират по този начин, то ако ние не реагираме по сходен, натрупванията на българска територия може да станат още по-големи", обоснова се той.

Министърът каза още, че преди няколко дни е разговарял по темата с колеги от шест държави, а още през септември България е поискала реакция от Брюксел. По думите му, във вторник предстоят "комуникации с президента, който пряко има ангажименти в тази ситуация".

По повод решението на Полша и Унгария да прекратят вноса на украинско зърно от Европейската комисия коментираха, че едностранни действия в областта на търговията от държави членки на Европейския съюз са неприемливи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите забраниха продажбата на бездимни цигари на непълнолетни

Народното събрание забрани употребата, продажбата и предлагането на бездимни и нагреваеми тютюневи изделия на деца и младежи под 18 години. “Следващата битка, която трябва заедно да проведем, е срещу употребата на енергийни напитки сред..

публикувано на 05.09.24 в 13:22

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 16

В брой 16 на предаването слушайте: Момичето с красивите големи очи от „Дом за нашите деца“ – преди и след установяването си в Италия – интервю с актрисата Елжана Попова; България – прародина и земя мечта – разговор с Таня Танасова от..

публикувано на 05.09.24 в 12:00

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция иска да се присъедини към БРИКС Турция е подала молба за пълноправно членство в БРИКС и присъединяването ѝ ще се обсъжда на срещата на върха на организацията в Русия през октомври, съобщават българските медии. Ако бъде приета,..

публикувано на 05.09.24 в 10:35