Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботаническата градина в Балчик посреща посетители с Парад на лалетата

Снимка: FB/universitybotanicgardens

В продължение на месец и половина Ботаническата градина край Балчик ще радва погледа на посетителите си с 87 сорта лалета. Цъфтежът им е наречен Парад на лалетата и привлича любители на цветята от близо и далеч.

Тази година са засадени над 50 нови разновидности на красивите пролетни цветя, като Ботаническата градина е събрала общо 60 000 лалета, селектирани в Нидерландия.

Вижте още:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

Крафт бира ще се лее в края на седмицата по софийската улица "Хмел"

20 български пивоварни ще предложат своите уникални бирени рецепти по време на фестивала “Улица Хмел”, който ще се проведе в края на седмицата - на 27, 28 и 29 септември, при пилоните на НДК в центъра на София. Участниците ще ни предложат да..

публикувано на 25.09.24 в 10:45
Росица Матева

Гласуваме и с машини в 9353 секции в цялата страна

На парламентарните избори на 27 октомври избирателите ще могат да гласуват с машини в общо 9353 секции в цялата страна, съобщи зам.-председателят и говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева. Тя припомни, че според Изборния кодекс..

публикувано на 25.09.24 в 09:23