Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Путин инспектира районите на очакваното украинско контранастъпление

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Външните министри на страните от Г-7 осъдиха руската "безотговорна ядрена реторика" като "неприемлива" и призоваха Китай да действа като отговорен член на международната общност, предаде REUTERS. В комюникето от тридневната среща в японския курорт Каруидзава се казва: "Всяко използване на химически, биологични или ядрени оръжия от страна на Русия ще бъде посрещнато с тежки последици". Страните от Г-7 призоваха Русия да потвърди на думи и на дела, че ядрена война не може да бъде спечелена и не трябва да се започва, посочва ТАСС в своя текст за срещата.

"Оставаме решени да засилим санкциите срещу Русия, да ги координираме и да ги прилагаме изцяло", се казва също в комюникето на министрите от Г-7, които потвърдиха, че  ще продължат да оказват максимална подкрепа на Украйна, но и ще санкционират нарушителите на санкциите.

Руският президент Владимир Путин е посетил в понеделник за Великден окупираните територии на Украйна. Той е бил в щаба на групировката “Днепър” в Херсонска област, и в Луганск, в щаба на групировката "Восток", където е изслушал докладите на командващите, за подготвената отбрана на двата региона, предава УНИАН.

Снимки: ЕПА/БГНЕС
По публикацията работи: Анна Фуцкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хилари Клинтън

Българските жени са по-добре представени в НС и корпоративния сектор от много страни по света

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор, заяви бившият американски секретар Хилари Клинтън на специална среща на Clinton Global Initiative в София...

публикувано на 19.05.24 в 09:06
Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06