Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бойко Борисов:

При дефицит от 6,4% забравяме за Еврозоната

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Ако заложеният в проекта за държавен бюджет на служебното правителство дефит остане 6,4%, забравяме за Еврозоната, заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него има три варианта за намаляването му – вдигане на данъците, орязване на разходите или нов дълг.

Бившият премиер посочи и заложени капани в проектобюджета, сред които са нагнетеният скъп газ в подземното газохранилище “Чирен”, дупките в бюджетите на общините, липсващите пари за магистрали и мостове.

Или заставаме зад бюджета и реформите, или казваме вкупом Пускаме дълга, защото след месец държавата ще колабира”, подчерта Бойко Борисов.

Той призова “Продължаваме промяната – Демократична България” в името на държавата да се обединят и да я извадят от кризата. “Пък после – ако ще да ни няма, партии все ще се намерят”, заключи той. 


 

Още от категорията

България в еврозоната – преимущество или недостатък?

Влизане в Шенген и еврозоната, членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие – това са едни от важните приоритети пред българската дипломация. Като целева дата за приемането на единната европейска валута е посочена 1 януари 2025..

публикувано на 03.10.23 в 11:50
Красимир Ненов

Правителството разчита на въглищните електроцентрали в енергетиката

Внесените в ЕС Териториалните планове за развитие не поемат ангажименти за затваряне на мини или електроцентрали, каза пред БНР Красимир Ненов, зам.-министър на енергетиката. „Енергийната сигурност на България е гарантирана. В Териториалните планове е..

публикувано на 01.10.23 в 11:46
Димитър Манолов

Протестите са за спасяване на енергийния сектор, твърдят синдикатите

Спасяваме енергийния баланс на системата , каза пред БНР президентът на синдиката "Подкрепа" Димитър Манолов по повод протестите на енергетици и миньори.  "В момента през тези топлоелектроцентрали се осигурява между 40 и 60% от производството на базова..

публикувано на 01.10.23 в 11:26