Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш финансов министър откри грешки за милиарди в проектобюджета за 2023 г.

Депутата и бивш финансов министър Асен Василев
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на партия „Продължаваме Промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев заяви, че има две грешки в проектобюджета представен от служебното правителство. Във видео в своя Фейсбук, Василев казва: „Първата е, че по Плана за възстановяване и устойчивост са заложени да се направят всички разходи, 100%, а да получим 0% от приходите. Това е от 1 млрд. 440 млн. евро. Втората грешка е, че не е заложено да се събере 100% дивидент от държавните предприятия. Това е грешка от 865 млн. евро. Само с корекцията на тези две грешки бюджетният дефицит намалява с над 2,25 млрд. и пада на 3,6 %“, коментира Василев.  

Депутатът е сигурен, че в пленарното разглеждане на бюджета перо, по перо дефицитът ще бъде свален до 3%. 

Още от категорията

Делът на ВЕИ се очаква да достигне 40% до 2030г.

Според новите модели в Интегрирания план енергетика – климат делът на енергията, която се произвежда от възобновяеми електрически източници (ВЕИ) в България се очаква до 2030г. да достигне средно 40%, съобщи БТА. До 2025 г. страната ни ще продължи..

публикувано на 20.02.24 в 18:02

АГРА и „Фудтех“ представят най-новите машини и технологии в земеделието

Нови сортове домати, зимен сорт ечемик и пшеница, слънчоглед, памук, тютюн, люцерна и хибридна фуражна царевица, както и няколко новаторски технологии за семепроизводство, производство и отглеждане на едногодишни и многогодишни култури са сред..

публикувано на 20.02.24 в 07:05

Нов завод за соларни панели край Стара Загора ще има нужда от работници от региона

До края на годината в района на Стара Загора се очаква да бъде направена първа копка на завод за производство на фотоволтаични панели и клетки. За изграждането му са необходими между 150 и 200 декара терени, по чието осигуряване инвеститорът работи..

публикувано на 17.02.24 в 11:25