Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България се присъединява към европейския алианс за батерии

Снимка: pixabay

В София служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще участва в церемония, организирана от Българската агенция за инвестиции и Европейския алианс за батерии. На събитието ще се подпише декларация за присъединяване на България към Алианса.

Европейският алианс за батерии е институция, създадена от Еврокомисията да върне ключови производства в Европа. Организацията обединява над 800 индустриални партньори, технологични компании, финансови институции и развойни центрове от минното дело до рециклирането. Тяхната цел е да изградят устойчива и конкурентоспособна европейска индустрия за батерии.

С присъединяването България ще стане част от индустрия, която след 2025 г. се очаква да генерира годишни приходи от 250 млрд. евро. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Асен Василев: Държавният бюджет ще бъде приет преди Коледа

Разглеждането на държавния бюджет за 2024 г. да започне през следващата седмица в пленарната зала , а утре (7 декември) – обсъждането на предложенията за промени в данъчните закони. За това се договориха финансовият министър Асен Василев и председателят..

публикувано на 06.12.23 в 18:14

БНБ и банките работят България да е готова за еврото

За Деня на банкера, 6 декември, управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев поздрави всички работещи в трезорите. „Банковият сектор продължава да е в много силна кондиция и е основен фактор за осъществяването на най-важните приоритети..

публикувано на 06.12.23 в 10:40

Няма риск да останем без гориво, ако “Лукойл” напусне страната

Няма риск страната ни да остане без гориво, заяви финансовият министър Асен Василев по повод съобщението на “Лукойл”, че обмисля да продаде бизнеса си в България. На сайта си компанията пояснява, че “ преразглеждането на стратегията е следствие от..

публикувано на 05.12.23 в 14:48