Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се присъедини към Европейския алианс за батерии

Снимка: БТА

България има ясно заявени амбиции да развива високотехнологични и зелени производства. Това заяви президентът Румен Радев на официална церемония по подписването на декларация, с която България се присъедини към Европейския алианс за батерии.

Алиансът има за цел утвърждаването на Европа като лидер в постигането на климатично неутрална икономика. По думите на президента с присъединяването към алианса "се отключват нови хоризонти пред българската наука, индустрия и иновации".

Още от категорията

Само 8 процента от българския износ за ЕС е по вода и въздух, а останалият е по суша, най-вече с автомобилен транспорт.

Бизнесът недоволен от приемането на България в Шенген само по въздух и вода

Решението на Европейската комисия за присъединяване на България и Румъния към Шенген по въздух и море в края на март 2024 г. предизвика остри реакции в страната ни. Президентът Румен Радев заяви, че влизаме в 2024 година със смесени чувства и..

публикувано на 12.01.24 в 10:50

Българските оранжерийни производители ще участват на "Фрут логистика" в Берлин

Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция ще представи българския опит за подобряване на производителността в производството и търговията с пресни плодове и зеленчуци на водещото международно специализирано изложение "Фрут..

публикувано на 10.01.24 в 21:30

Български търговци се срещат с турски производители в Анталия

Търговска мисия с двустранни срещи между български вносители, търговци и дистрибутори с турски производители ще се проведе в Анталия (Турция) в периода 4 - 7 февруари 2024 г. Инициативата е на Българската търговско-промишлена палата и Индустриална зона..

публикувано на 10.01.24 в 05:35