Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се присъедини към Европейския алианс за батерии

Снимка: БТА

България има ясно заявени амбиции да развива високотехнологични и зелени производства. Това заяви президентът Румен Радев на официална церемония по подписването на декларация, с която България се присъедини към Европейския алианс за батерии.

Алиансът има за цел утвърждаването на Европа като лидер в постигането на климатично неутрална икономика. По думите на президента с присъединяването към алианса "се отключват нови хоризонти пред българската наука, индустрия и иновации".

Още от категорията

Нужда от над 268 хил. специалисти и работници през следващите 12 месеца

През следващите 12 месеца страната ни ще се нуждае от над 268 хил. работници и специалисти в различни области, според проучване на Агенцията по заетостта за потребностите на работодателите. Става въпрос за повече от 160 хил. квалифицирани..

публикувано на 27.01.24 в 13:09

Цените в магазините ще се изписват в лева и евро месец след получаването на дата за еврозоната

Месец след обявяването на датата за влизането ни в еврозоната цените в магазините ще се изписват едновременно в лева и евро и това ще продължи още година след приемането на европейската валута, съобщи Министерският съвет в публикация на фейсбук..

публикувано на 27.01.24 в 09:06

Започнаха работните проби на газовия терминал в Александропулис

Гърция извършва проби на новия терминал за регазификация на втечнен природен газ при Александруполис. От него ще се снабдява с гориво и България. Първата пратка гориво пристигна на плаващата платформа край Александруполис, съобщиха от гръцкото..

публикувано на 24.01.24 в 13:54