Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се присъедини към Европейския алианс за батерии

Снимка: БТА

България има ясно заявени амбиции да развива високотехнологични и зелени производства. Това заяви президентът Румен Радев на официална церемония по подписването на декларация, с която България се присъедини към Европейския алианс за батерии.

Алиансът има за цел утвърждаването на Европа като лидер в постигането на климатично неутрална икономика. По думите на президента с присъединяването към алианса "се отключват нови хоризонти пред българската наука, индустрия и иновации".

Още от категорията

Засилва се интересът към електромобилите в България

Независимо от високата цена и недостатъчния брой зарядни станции и съответна инфраструктура, електромобилите се радват на все по-голям интерес в България, посочва сайтът Инвестор БГ .  Според справка на електронното издание, през изминалата..

публикувано на 21.01.24 в 09:10

“Лукойл” е внесла в държавен фонд по-ниска сума от определената

Петролната рафинерия “Лукойл Нефтохим Бургас” е внесла във фонд “Сигурност на електроенергийната система” 45 млн. лв. – сума, по-ниска от определената от Министерството на икономиката, съобщиха от фонда за БНР. Според Закона за компенсиране на..

публикувано на 20.01.24 в 12:59

Български храни, вино и подправки на "Зелена седмица Берлин 2024"

България се представя за 33-ти път с щанд от 143 кв. м на най-голямото в света международно изложение в областта на хранително-вкусовата промишленост "Зелена седмица Берлин 2024", съобщават от Министерството на земеделието. Българският щанд беше..

публикувано на 19.01.24 в 14:02