Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се ангажира със сигурността в Босна и Херцеговина, Молдова и Грузия

Снимка: БГНЕС

На срещата на министрите на отбраната във Варшава на държавите от формата "Букурещ 9" – Б-9 министърът на отбраната Димитър Стоянов акцентира върху укрепването на Източния фланг на НАТО, гарантирано от боеготови многонационални бойни групи. Той поздрави Финландия за присъединяването към НАТО и посочи, че е от значителна важност в Балтийския регион и по Източния фланг на Алианса да има още един силен и надежден съюзник. 

Стоянов се е ангажирал както на двустранна основа, така и чрез ЕС и НАТО, с подкрепа за сигурността на регионалните съседи Молдова, Грузия и Босна и Херцеговина. Б-9 включва България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия, във форума участва и британският министър на отбраната Бен Уолъс. Министрите приеха обща позиция, в подкрепа на Украйна. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40