Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев участва в Делфийския икономически форум

Румен Радев на Делфийския икономически форум
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев е в гръцкия град Делфи, където участва в осмия Делфийски икономически форум. Събитието събира държавни и правителствени ръководители, представители на бизнеса и неправителствения сектор, които обсъждат подходите към устойчивото развитие и конкурентоспособността и енергийната сигурност в Европа. 
В рамките на форума Радев открои действията на България и Гърция за развитие на коридорите за пренос на електроенергия, транспортните връзки между Егейско и Черно море, елемент от които е предстоящото подписване на меморандум за развитието на транспортната връзка между пристанище Варна и пристанище Кавала, които ще повишат сигурността на доставките за региона. Войната на Русия срещу Украйна и прекъснатите вериги на доставки открояват още по-силно значението на сътрудничеството, солидарността и устойчивостта както в ЕС, така и в нашия регион, подчерта държавният глава.
Днес се предвижда Радев да проведе двустранни срещи в рамките на форума. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28