Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нестабилно време в неделя, не е подходящо за планински туризъм

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна над западната половина на страната, но ще намалява. Минимални температури между 3° и 8°, в София - около 5°. В неделя сутринта ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 19°.
В планините преди обяд ще се развива купеста, над масивите в Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, над около 2200 метра - от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.
По Черноморието ще преобладава слънчево време. Максимални температури 14°-19°. Температурата на морската вода е 11°-12°.
На Балканския полуостров преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.
Прогноза за Европа. На Пиренейския полуостров облачността ще е променлива, на места в източните райони с краткотрайни валежи. Значителна ще е облачността над Западна Европа, в Западна Франция и в Шотландия с валежи от дъжд, възможно е и да прегърми. В много райони от Скандинавския полуостров ще има валежи от дъжд и сняг, на места придружени с гръмотевици. В крайните южни райони облачността ще е променлива, почти без валежи. Валежи от дъжд и сняг, на места значителни по количество, ще има и в Европейска Русия. Над останалите райони от Източна Европа облачността ще е значителна, на места с превалявания, по-интензивни в Източна Украйна. Над северните райони от Централна Европа ще е предимно слънчево, над източните денят ще започне със значителна облачност и краткотрайни валежи, които постепенно ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. На Апенинския полуостров ще е предимно облачно и дъждовно.
Прогноза за останалите части от света. В Мелбърн ще бъде слънчево, температурата ще варира от 5 до 17° в неделя, а в следващите два дни ще се повишава. В Ню Йорк термометърът ще стигне до 14°, ще бъде дъждовно. В Хавана ще е от 21° през нощта до 30° през деня с променлива облачност. В Буенос Айрес, където е есен, живакът ще достигне 24°, очаква се променлива облачност с дъжд и гръмотевици. В Йоханесбург ще е слънчево, до 26°. В Лагос се очакват дъжд и гръмотевици с температура до 30°. В Пекин - слънчево, с лек ветрец и температура до 23°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00
Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35