Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нигерия може да бъде врата за българските инвеститори към Африка

Снимка: Пресцентър на президентството

Нигерия, като част от Африканското континентално споразумение за свободна търговия, може да осигури достъп на българските инвеститори до пазарите на всички страни в тази зона. Възобновеното двустранно сътрудничество може да стъпи на добрите връзки между двата народа от 70-те и 80-те години на ХХ век. Това заяви държавният министър на индустрията, търговията и инвестициите на Нигерия Мариам Катагум пред БТА по време на визитата си в България, като изтъкна, че тогава от български компании е построен нигерийският Национален театър, който е с архитектура, сходна с тази на Двореца на културата и спорта във Варна. Според Катагум България е започнала разговори за доставка на петрол от африканската страна. Очаква се и посещение на президента Румен Радев в Абуджа и Лагос. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерът призова за по-голямо присъствие на НАТО в Черно море и Западните Балкани

Основната цел на НАТО не е да воюва, а да предотврати войната. Силни сме, защото сме обединени. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в София. „НАТО е..

публикувано на 27.05.24 в 10:34

Седмицата започва с приятно пролетно време

В понеделник  минималните температури в страната ще са между 9 и 12°, в София 9°. През деня ще е слънчево, но над Североизточна България ще се заоблачи и на места там след обяд ще превали. Максималните температури ще са от 20 до 25°, по морето и..

публикувано на 26.05.24 в 16:32
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Служебният премиер Димитър Главчев ще се срещне с шефа на НАТО Йенс Столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в София. На 27 май той ще приветства пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която заседава в столицата. Приветствия ще направят също председателя на Парламентарната асамблея на..

публикувано на 26.05.24 в 16:12