Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В проектобюджета служебното правителство е заложило повече от необходимото за капиталови разходи

Пламен Димитров
Снимка: БГНЕС

Заложените над 10 млрд евро за капиталови разходи в бюджета са повече от нужните близо 5,5 млрд, коментира лидерът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БТА. При положение, че България никога не е изпълнявала повече от 8 милиарда капиталови разходи има поне 2-3 милиарда буфер, който би трябвало да бъде елиминиран, поясни Димитров. Според него, средствата за издръжката на министерствата и ведомствата са завишени с около 1,5 млрд, докато заплатите и разходите за тях са подценени. Подценени са и данъчните приходи – с близо 20 милиарда ще нарасне брутният продукт, от който около 40 % са данъчните приходи. Димитров посочи още, че нещата могат да бъдат балансирани по няколко начина - с увеличение на събираемостта на данъчните приходи или с преструктуриране на данъците. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58

Велощафета Sofia Bike Relay в центъра на София в Деня на независимостта

В днешния Ден на независимостта от 10.00 часа ще се проведе първата по рода си корпоративна колоездачна щафета. Стартът на събитието, наречено Sofia Bike Relay, ще бъде даден пред националния стадион "Васил Левски" в София. Всеки от фирмените..

публикувано на 22.09.24 в 06:35
Димитър Главчев

България участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк

Служебният премиер Димитър Главчев е на визита в САЩ, за да участва в Срещата на върха за бъдещето. Форумът, който се провежда на 22 и 23 септември в Ню Йорк, е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и..

публикувано на 22.09.24 в 06:10