Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Според САЩ руската офанзива в Бахмут буксува и се е провалила

Говорителят на Съвета за национална сигурност в Белия дом Джон Кърби
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Опитът за руска офанзива в Донбас, основно през Бахмут, е провал, защото руските сили не успяха да завземат стратегически и значими територии, заяви говорителят на Съвета за национална сигурност в Белия дом Джон Кърби.

САЩ смятат, че руските военни са дали 100 000 убити и ранени в последните 5 месеца на сражения в Бахмут. От тях над 20 000 са убитите. Половината от убитите са от частната компания "Вагнер", подчертава Кърби. Той заяви, че САЩ са предали на Киев почти на 100% нужната логистика за украинското контранастъпление и ще предоставят нов пакет от военна помощ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37