Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Николай Милков става посланик на България в НАТО, а Иван Кондов - външен министър

Снимка: БТА

С укази на президента Румен Радев Николай Милков е освободен от постовете служебен министър на външните работи, посланик на България във Френската република и в Княжество Монако и постоянен представител към ЮНЕСКО. От днес Милков е назначен за постоянен представител на страната ни в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия договор със седалище в Брюксел (Кралство Белгия). 

България нямаше посланик в НАТО повече от година, след като предишният Драгомир Заков беше изтеглен, за да оглави Министерството на отбраната през март 2022 г.

На освободената от Милков длъжност служебен министър на външните работи е назначен дългогодишният дипломат Иван Кондов.


Още от категорията

Синдикатите отказват преговори с премиера за енергетиката

Трети ден продължава блокадата на автомагистрала „Тракия“, Подбалканския път и „Прохода на „Републиката“, от протестиращите енергетици и миньори. Те искат преразглеждане на енергийните планове и плановете за развитие на въгледобивните региони. В събота..

публикувано на 01.10.23 в 09:15

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения въвежда полицейски пропускателни пунктове по своите граници Словения ще постави полицейски контролно-пропускателни пунктове на своя територия в близост до граничните пунктове, включително по границата с Хърватия. Шенгенският режим остава..

публикувано на 29.09.23 в 14:00

Денонощен телефон и специален мейл приемат сигнали за изборни нарушения

От 29 септември до 6 ноември 2023 г. в Министерството на вътрешните работи е отворена денонощна телефонна линия с номер - 02 90 112 98. На нея, както и на електронния адрес - izbori@mvr.bg, гражданите могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения..

публикувано на 29.09.23 в 10:34