Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Милков става посланик на България в НАТО, а Иван Кондов - външен министър

Снимка: БТА

С укази на президента Румен Радев Николай Милков е освободен от постовете служебен министър на външните работи, посланик на България във Френската република и в Княжество Монако и постоянен представител към ЮНЕСКО. От днес Милков е назначен за постоянен представител на страната ни в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия договор със седалище в Брюксел (Кралство Белгия). 

България нямаше посланик в НАТО повече от година, след като предишният Драгомир Заков беше изтеглен, за да оглави Министерството на отбраната през март 2022 г.

На освободената от Милков длъжност служебен министър на външните работи е назначен дългогодишният дипломат Иван Кондов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30