Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Президентът призова Скопие да впише българите в македонската конституция

Снимка: БТА

Ако днешна Северна Македония претендира, че следва заветите на Гоце Делчев, защо не намира сили да впише в своята конституция неговите сънародници българите, в името на които той пожертва живота си? Това запита в град Гоце Делчев президентът Румен Радев по време на честването на 120 години от гибелта на големия войвода Гоце Делчев.

Визирайки политиците в Скопие, президентът каза: "Днес всеки, който твърди, че е вложил Гоце Делчев в темелите на държавността си, нека не изтъква броя на портретите и паметниците, а има силите да следва идеалите на Гоце Делчев. Нека неговото верую намери своето безкомпромисно място в обществения живот и ежедневието на гражданите от Балканите".

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения въвежда полицейски пропускателни пунктове по своите граници Словения ще постави полицейски контролно-пропускателни пунктове на своя територия в близост до граничните пунктове, включително по границата с Хърватия. Шенгенският режим остава..

публикувано на 29.09.23 в 14:00

Денонощен телефон и специален мейл приемат сигнали за изборни нарушения

От 29 септември до 6 ноември 2023 г. в Министерството на вътрешните работи е отворена денонощна телефонна линия с номер - 02 90 112 98. На нея, както и на електронния адрес - izbori@mvr.bg, гражданите могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения..

публикувано на 29.09.23 в 10:34

Започна предизборната кампания на кандидатите за местна власт

Точно след месец, на 29 октомври, българите ще изберат  кметове и общински съветници , които ще управляват през следващите четири години. Предстоят 30 дни, в които кандидатите трябва да представят своите идеи за развитие на населените места пред..

публикувано на 29.09.23 в 05:15