Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консулски дни в услуга на българите на остров Крит

Снимка: БГНЕС

В края на следващата седмица предстоят изнесени консулски дни, в които сънародниците ни, живеещи на остров Крит, имат възможност да подновят своите лични документи или да потърсят съдействие от българските власти за решаването на конкретен проблем. Инициативата се провежда за 13-ти път и е една от целите, за които работи Сдружението на българите на остров Крит.* По данни на организацията, там живеят над 15 хиляди българи. Между 5 и 10 хиляди са и сезонните работници, прехранващи се предимно от бране на маслини, грозде, портокали и работа в оранжерии, както и работа в хотели.

Консулската служба ще работи всеки ден от 12 до 14 май с 1 час обедна почивка на адрес град Ираклио, ул. Софокли Венизелу № 43, (Стар зеленчуков пазар)

Вижте още:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Зюрьош Банда“

Дни на българската култура се провеждат в унгарския град Сегед

За двадесети път в унгарския град Сегед започват Дни на българската култура. Началото им дава фотодокументалната изложба на Българската академия на науките "Шедьоври от Рилския манастир“ в галерията на катедралния храм в Сегед. Това съобщи..

публикувано на 08.10.24 в 19:41

719 секции в 57 държави за парламентарните избори на 27 октомври

Днес изтича срокът за образуване на избирателни секции със заповеди от ръководителите на дипломатическите и консулските представителства по света и този срок ще бъде спазен, подчерта на брифинг Цветозар Томов от ЦИК. 719 секции в 57 държави..

публикувано на 08.10.24 в 16:10

Аксиния Иванова и Иван Цанков за културната дипломация на новата българска емиграция в Аржентина

Началото на XXI век се оказва преломен момент за Аксиния Иванова и Иван Цанков - съдбата ги отвежда в далечната и екзотична за българите Аржентина и тя се превръща в техен втори дом. Тогава едва ли са предполагали, че един ден ще бъдат признати за..

публикувано на 08.10.24 в 11:20