Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В понеделник слънце до обед, а следобед облаци

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 8°.

В понеделник преди обяд все още ще бъде слънчево, но около и след обяд над Западна и Централна България, а вечерта и през нощта срещу вторник и над Източна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, малко по-ниски ще са по Черноморието и в крайните североизточни райони, в София 22°.

В планините преди обяд ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Възможни са и градушки. Максимална температура на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 7°.

На Балканите облачността ще се увеличава и на много места ще има дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки. Най-прохладно ще е в Букурещ - 17°, и Истанбул - 18°, а най-топло в Скопие - 25°, и Атина - 24°. В останалите части на Европа дъжд се очаква в Лондон, Мюнхен, Рим и Киев. Температурите ще варират от 13° в Киев и 15° във Варшава до 30° в Мадрид.

Какво ще бъде времето по света? В Ню Йорк се очакват температури от 11° до 24° с променлива облачност. В Буенос Айрес ще бъде приятно слънчево с максимална температура 21°. Жителите и гостите на Мелбърн ги очаква променлива облачност и лек дъжд, а температурата няма да превишава 14°. В Йоханесбург ще има променлива облачност, очакват се и гръмотевици, а температурите ще са от 5° до 16°. А в Пекин ще има слънце в изобилие. Там живакът ще достигне 28°.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачно с превалявания в неделя

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 21° и 26°, малко по-високи в източните райони на Горнотракийската низина, в София – около..

публикувано на 18.05.24 в 18:30
НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35