Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня на Европа радио гласът на Родопите празнува 7-и рожден ден

Снимка: Facebook/bnr.kardzhali

Регионалната радио станция на Българското национално радио в Кърджали празнува 7-и рожден ден днес. В България обичаме да казваме, че първите 7 години са най- важни – човек осъзнава себе си и научава основните правила на играта „Живот“. Това се отнася с пълна сила и за най-младия член в семейството на общественото радио в България. 

На 9 май 2017 година, в 9:00 ч. за първи път на честота 90 МHz прозвучава първата емисия регионални новини с водещ Станислава Георгиева. Ражда се Радио Кърджали, което успя да се наложи на медийния пазар в Източните Родопи и достигна до сърцата на десетки хиляди слушатели.  

Още от самото начало, специално място в програмата му заемат и емисиите на турски език, подготвяни от екипа на турската редакция на Радио България. Това са три часа дневно новини и актуална информация за живота в страната ни, разпределени в три емисии – сутрин от 8:00 до 9:00 часа, обедно време – от 13:00 до 14:00 часа и вечер- от 20:00 до 21:00 часа.  

Специален гост на тържественото отбелязване на 7-ата годишнина на БНР-Кърджали ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова, а генералният директор на БНР Милен Митев ще открие авторска изложба на фотожурналистите Мехмед Реджеб и Георги Аргиров. Под надслов "Очите на Родопите" те представят 60 репортажни и пейзажни фотографии, запечатали живота в този живописен район на България. 

Екипът на Радио България честити от сърце празника на колегите в Кърджали и им пожелава все така сърцато, отдадено и обективно да разказват за радостите и болките в живота на родопчани!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Етнографският музей в Бургас

Етнокухня, старинни носии и орхидеи в „Европейската нощ на музеите” в Бургас и Несебър

Етнографският музей в Бургас ще ухае на храна. Там демонстрацията на етнокухня и кулинарни умения ще направи лично директорът на музея д-р Милен Николов. Той ще сготви свинско с лапад, зелен лук и гьозум по стара котленска рецепта. В Етнографския..

публикувано на 18.05.24 в 07:10

"Европейската нощ на музеите" с мащабна интердисциплинарна програма в София

За 20-и път София се присъединява към "Европейската нощ на музеите". Инициативата се организира от Френския институт в България, Министерството на културата и Столичната община в третата събота на месец май. В нощната програма жителите и гостите на..

публикувано на 18.05.24 в 06:25

В събота ще е слънчево, след обяд над Родопите ще превали

В събота  минималните температури в страната ще са между 8° и 13°, в София 10°. Сутринта в котловините ще има мъгли. През деня ще е слънчево. След обяд над планинските масиви ще се заоблачи и на места ще превали. Максималните температури ще са от 20° до..

публикувано на 17.05.24 в 19:10