Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Номинираната за премиер Мария Габриел очерта приоритетите си

Снимка: БТА

На срещите с ДПС, „БСП за България“ и „Има такъв народ“ в Народното събрание, номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел очерта приоритетите в основата на екипа, с който смята да работи, ако предложеният от нея кабинет бъде гласуван в парламента.

На първо място, това е работещо правителство и изход от политическата криза.

На второ – стабилизиране на публичните финанси и приемане на бюджета за тази година.

Трето – правосъдна реформа, приемане на основните закони, механизъм за разследване на главния прокурор, Наказателно-процесуалния кодекс, реформа в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Сред останалите приоритети са справяне с инфлацията и с ръста на цените, гарантиране на енергийната сигурност и приемането на България в еврозоната, като датата ще зависи от бюджета за 2024 г. и заложения дефицит.


Още от категорията

Миньорите и енергетиците ще решават, как ще продължат протестите

Синдикатите не уважиха поканата за среща с премиера Николай Денков в Министерския съвет. Протестиращите заявиха, че очакват премиера да дойде при тях и обсъждат по-мащабни акции ако правителството не изтегли от Еврокомисията внесените планове за..

публикувано на 01.10.23 в 17:31

Синдикатите отказват преговори с премиера за енергетиката

Трети ден продължава блокадата на автомагистрала „Тракия“, Подбалканския път и „Прохода на „Републиката“, от протестиращите енергетици и миньори. Те искат преразглеждане на енергийните планове и плановете за развитие на въгледобивните региони. В събота..

публикувано на 01.10.23 в 09:15

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения въвежда полицейски пропускателни пунктове по своите граници Словения ще постави полицейски контролно-пропускателни пунктове на своя територия в близост до граничните пунктове, включително по границата с Хърватия. Шенгенският режим остава..

публикувано на 29.09.23 в 14:00