Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев е на официално посещение в Република Южна Африка

Снимка: БТА

“Внезапният порив на г-жа Габриел да поиска отстраняването на Гешев трудно предизвиква у мен възторг. В момента виси един много важен въпрос - дали заявката ѝ е плод на закъсняло с 3 г. просветление, на внезапен катарзис или на определен интерес на хората, които стоят зад Мария Габриел”, коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

Той пристигна на официално посещение в Република Южна Африка, където ще разговаря с президента Сирил Рамапоса. Държавният глава е придружаван от представители на 31 български компании и браншови организации за участие в бизнес форум, на който ще бъде подписан меморандум за сътрудничество между търговско-промишлените палати на двете страни.  

В Музея на свободата в столицата Претория Румен Радев ще открие изложба на тема “Българската подкрепа за борбата на южноафриканския народ срещу апартейда и социалната дискриминация”. Освен това по покана на Сдружението на българите в РЮА ще присъства на освещаването на първия български православен храм в страната “Св. Иван Рилски”. В програмата на президента е предвидено също посещение в българското неделно училище и среща с наши сънародници. /




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54