Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско заглавие е отличено на филмов фестивал в Анталия

Снимка: БТА

Научнопопулярният филм, продуциран от БНТ – „Царят и слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет“, е спечелил наградата в категория „Телевизионни програми“ на Международния фестивал за туристически филми в турския курорт Анталия, съобщи БТА. Лентата е била в надпревара с над 300 продукции от 39 държави. Автор, сценарист и разказвач във филма е доц. д-р Теодор Леков – египтолог, преподавател от Българския институт по египтология към Нов български университет и директор на Българската археологическа мисия в Египет.

„Изключително съм щастлив, че посланието на филма е достигнало до журито и публиката на фестивала“, каза режисьорът Станислав Терзиев-Стенли.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37