Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България призова Индия да повлияе на Русия за спиране войната в Украйна

Форум ЕС - Индийско-тихоокеански регион в Стокхолм
Снимка: Министерство на външните работи

Външният министър Иван Кондов призова Индия да използва влиянието си върху Русия, за прекратяване на войната срещу Украйна, съобщи българското външно министирство. Кондов е разговарял със своя индийски колега Субрахманям Джайшанкар в Стокхолм по време на министерски форум ЕС - Индийско-тихоокеански регион в рамките на Шведското председателство. Министър Кондов е присъствал на неформален обяд с украинския им колега Дмитро Кулеба. В рамките на форума българският министъ е изтъкнал „нуждата от продължаване на подкрепата за Украйна в контекста на продължаващата руска агресия“, съобщават от министерството. Кондов е поканил Джайшанкар да посети България. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова: Оставка на правителството и избори 2 в 1

БСП поиска оставката на правителството и се обяви за едновременно провеждане на избори за български и за европейски парламент. Според лидера на партията Корнелия Нинова оценката за работата на кабинета през деветте месеца управление е липса на..

публикувано на 25.02.24 в 16:36
Мария Габриел

България е готова да домакинства среща на върха в рамките на процеса “Акаба“

Страната ни е готова да бъде домакин на среща на върха в рамките на процеса “Акаба“, съобщи на брифинг в Аман вицепремиерът и външен министър Мария Габриел след среща с йорданския си колега Айман ас Сафади. Процесът “Акаба“ е иницииран през 2015..

публикувано на 25.02.24 в 16:19
Мария Габриел

Мария Габриел ще се срещне в Йордания с крал Абдулла II

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел е на официално посещение в Йордания и днес ще бъде приета на аудиенция от крал Абдулла II. Визитата на Мария Габриел в Хашемитското кралство е по покана на вицепремиера и министър на външните работи на..

публикувано на 25.02.24 в 06:00