Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България призова Индия да повлияе на Русия за спиране войната в Украйна

Форум ЕС - Индийско-тихоокеански регион в Стокхолм
Снимка: Министерство на външните работи

Външният министър Иван Кондов призова Индия да използва влиянието си върху Русия, за прекратяване на войната срещу Украйна, съобщи българското външно министирство. Кондов е разговарял със своя индийски колега Субрахманям Джайшанкар в Стокхолм по време на министерски форум ЕС - Индийско-тихоокеански регион в рамките на Шведското председателство. Министър Кондов е присъствал на неформален обяд с украинския им колега Дмитро Кулеба. В рамките на форума българският министъ е изтъкнал „нуждата от продължаване на подкрепата за Украйна в контекста на продължаващата руска агресия“, съобщават от министерството. Кондов е поканил Джайшанкар да посети България. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Освободиха жената с български произход отвлечена от „Хамас“ в Газа

При размяната на заложници между Израел и групировките в ивицата Газа, е освободена Мейраф Тали - жената с български произход , която почти два месеца беше в плен на „Хамас“. Това потвърди и нейният доведен баща Несим Алфандари. За БНТ той каза, че в..

публикувано на 29.11.23 в 15:44

България и Турция започват общ проект за сигурност в граничните райони

България и Турция започват изпълнението на общ проект за подобряване на сигурността в пограничните райони . Дейностите са финансирани по Програмата за трансгранично сътрудничество "ИНТЕРРЕГ България - Турция" 2021-2027, съобщи регионалното министерство...

обновено на 28.11.23 в 17:11

Нарушаването на човешките права в Северна Корея във фокуса на дипломатически семинар

Дипломатически семинар на тема “EU-North Korea Relations and the Path Forward”, организиран от Атлантическия Клуб в България в партньорство с посолството на Република Корея у нас, ще се състои днес в София, съобщи БТА. Участниците си поставят за цел да..

публикувано на 27.11.23 в 06:00