Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Венерианецът" на Обичайните заподозрени жадува да емигрира на Земята

Снимка: Facebook / Stefan Valdobrev

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени отново са тук с поредния сингъл от албума "Жълт код" – първият албум, за който Стефан Вълдобрев кани всеки от Обичайните заподозрени да предложи собствени композиции. Това е "Венерианецът" – песен, в която текстът на най-аналоговия човек Стефан Вълдобрев (както той сам се определя) се съчетава с музиката на китариста Мирослав Иванов, известен с пристрастията си към космическите теми. Ето каква казва той за "Венерианецът":

"Аз отдавна исках да имаме едно такова седемдесетарско рок парче, това беше основната идея. Стана много набързо, хвъркато, общо взето се изля от раз. Стефчо написа много хубав текст – шеговит, който отива и на бандата, и на музиката. И съм много доволен от резултата"- обяснява Мирослав Иванов.

Макар и шеговит, този текст задава въпроси, които напоследък вълнуват повечето от нас – какво се случва със Земята, все така привлекателно място за живот ли е тя? Според Стефан Вълдобрев – да:

"Аз мисля, че да. През цялото време обръщам нещата и си представям този наш порив с космически ракети към Марс, към Луната. Аз мисля, че е точно обратното – извънземните, които са там, просто жадуват да емигрират на нашата планета. Земята е най-прекрасното място в цялата вселена, аз съм убеден в това. И си струва да си я обичаме и да си я пазим."

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05
Момент от репетицията на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин в Първо студио. На пианото – Алексей Чернов.

Радиосимфониците отмениха концерта си за днес

В памет на Негово светейшество Българският патриарх Неофит и Софийски митрополит, БНР отмени насрочения за днес концерт на Симфоничния си оркестър. Концертът „Изкуството на живо“, който трябваше да се състои днес в Зала България,  беше с гост-диригент и..

публикувано на 15.03.24 в 13:35

Музикантите от X-R@Y са готови с новата си песен – "Върни се при мен"

Група X-R@Y, известна с нестандартните си звукови търсения, включващи гъдулка, е готова с нова песен – "Върни се при мен". Тяе посветена на спомена за летните емоции и търсенето на лятото и любовта вътре и извън нас. Носталгичната нотка на..

публикувано на 13.03.24 в 10:15