Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещи в БНР протестираха за достойно заплащане

4
Снимка: Георги Нейков

Работещи в Българското национално радио протестираха за достойно възнаграждение на труда си. Акции на протест имаше както в столицата, така и в регионалните станции. В София за час беше затворен ключов булевард до сградата на радиото.

Основното искане е за спешно увеличение на средствата от бюджета за 2023 г. за БНР, което да направи възможно повишение на заплатите с 25%, за да бъде покрита натрупаната от 2021 г. насам инфлация.

"Недопустимо е хора, работещи в такава престижна организация, да получават заплати от 880 лева, за немалък процент 1000 лева просто е мираж", споделиха протестиращи.

Протестът беше организиран съвместно със структурите на двата най-големи профсъюза КНСБ и "Подкрепа", както и на Съюза на българските журналисти в радиото.

Вижте също:

Снимки: Десислава Семковска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна. На 1 юни ще се проведе тържествена..

публикувано на 01.06.24 в 10:35

Мост към добрината – добрият пример от една българска детска градина

Град Брезник, родно място на всенародния цар на горчивия смях Стоян Миленков , се намира в Западна България и е третият по големина в община Перник. По последни данни към март 2024 година там живеят 3762 души. Сред тях е и Емилия Алексова, директор..

публикувано на 01.06.24 в 08:30

Само на 1 юни децата ще видят как се кара метро

Децата в София имат възможност да изпитат тръпката лично да управляват учебен влак чрез тренажора на "Метрополитен" в депо "Земляне". В деня на детето децата ще могат да посетят и халето с вагоните, за да се запознаят отблизо с конструкцията и..

публикувано на 01.06.24 в 07:10