Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои 120-ото издание на Празник на розата в Казанлък, а градът ще има нова "Царица Роза"

Снимка: БГНЕС

Петдесет и петото издание на конкурса "Царица Роза 2023" е на 19 май, в Дома на културата "Арсенал" в гр. Казанлък. Организаторите от Общината в "Долината на розите" са подготвили изненада с предварително представяне на кандидатките за царската корона във фоайето на Дома на културата. А за да достигне до повече хора, представлението с избора на Царица Роза и нейните подгласнички, ще бъде излъчвано на големи видеостени и ще може да се наблюдава от площад „Севтополис”.


След приключване на конкурса, на сцената на площада, новоизбраната Царица Роза ще бъде представена на казанлъчани и гости на града. Тази година, в началото на месец юни, предстои 120-ото издание на Празника на розата в Казанлък. Там 55-та победителка в конкурса "Царица Роза" и нейните подгласнички ще бъдат със съвсем нови рокли, подготвени от дизайнера Жени Живкова.

Тази година, в кулминацията на празника, когато по традиция през града минава Карнавалното шествие, местни читалищни формации ще участват с авторски костюми, характерни за фолклора на побратимените на Казанлък градове от чужбина.

Снимка в текста: община Казанлък


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авиобаза Враждебна в София отваря врати

За 10 май 16-а транспортна авиобаза Враждебна в София обяви Ден на отворените врати, съобщиха във Фейсбук от авиобазата.  Събитието е посветено на 40 години самолети L–410 и АН–26 в състава Военновъздушните сили на България. Вратите на..

публикувано на 09.05.24 в 21:10

Дъжд и облаци и в петък

В петък , 10 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. През деня облачността ще е значителна, с валежи, главно в Южна България. На североизток облачността ще намалява. Максималните температури ще са от 13 до 18°, в..

публикувано на 09.05.24 в 20:05

България днес - 9 май 2024 г.

В „България днес“ на 9 май отбелязваме Деня на Европа и проследяваме различните прояви в България по повод празника на обединена Европа, разказваме и за нейния химн, „Одата на радостта“ от Деветата симфония на Бетовен, чиято премиера се е..

публикувано на 09.05.24 в 19:00