Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на пчелите в София

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еднодневен фестивал "Денят на пчелите" 2023 г. се провежда на 20 май на голямата поляна в Южен парк в София. Празникът е с цел да се обърне внимание на медоносните пчели, а поводът е Световният ден на пчелите. Организаторите от Сдружение "Истински мед" са подготвили много работилници, детски кът за малките – разни активности, с които да ги занимават, образоват и забавляват.

"В този ден любителите на пчелите и техните продукти ще могат да им се насладят, като децата също ще бъдат въвлечени в темата за полезността на пчелите и меда" – споделя Стефани Караиванова в ефира на Радио София. Тя добавя, че през последните няколко години забелязва, че все повече хора се интересуват от тази много важна за цялото човечество тема. Интерес има не просто към меда, но и към срещите с пчеларите, като това аса хора, които търсят начини да помагат за пчелите, за да може да живеем в мир с природата – казва Стефани Караиванова.

Вижте още:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Населението на България продължава да намалява

Макар естественият прираст в страната да се е върнал в границите преди епидемията от Covid-19, населението в повечето общини продължава да намалява, информира репортерът на БНР Наталия Ганчовска. Най-голям спад се наблюдава в големите общини – София,..

публикувано на 12.05.24 в 09:00

Националната телефонна линия за деца си търси разпознаваемо лого с конкурс

Детски конкурс за лого на Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111 и чат приложението към нея обявиха от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). В него може да участват вдъхновени художници на възраст между  11 и 16..

публикувано на 12.05.24 в 08:15

Слънчева неделя с превалявания

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°,..

публикувано на 11.05.24 в 18:30