Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов заговори за конституционно правителство

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов допусна “конституционно правителство” като вариант за съставяне на кабинет. “Промяната в Конституцията също изисква поне 160 гласа и през следващите няколко дни може да се направят совалки по тази тема”, заяви той в кулоарите на НС.

Борисов каза още, че ако през следващата седмица не бъде избрано правителство, няма да има и държавен бюджет. По думите му, приходите в хазната за първото тримесечие ще намалеят с близо 1,5 млрд. лв., а между 10 и 14 юни “ще спрем да плащаме заплатите и пенсиите”.

Освен бюджета, заложник са Планът за възстановяване и устойчивост, Шенген, еврозоната и фондовете, подчерта бившият премиер. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерът призова за по-голямо присъствие на НАТО в Черно море и Западните Балкани

Основната цел на НАТО не е да воюва, а да предотврати войната. Силни сме, защото сме обединени. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в София. „НАТО е..

публикувано на 27.05.24 в 10:34

Седмицата започва с приятно пролетно време

В понеделник  минималните температури в страната ще са между 9 и 12°, в София 9°. През деня ще е слънчево, но над Североизточна България ще се заоблачи и на места там след обяд ще превали. Максималните температури ще са от 20 до 25°, по морето и..

публикувано на 26.05.24 в 16:32
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Служебният премиер Димитър Главчев ще се срещне с шефа на НАТО Йенс Столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в София. На 27 май той ще приветства пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която заседава в столицата. Приветствия ще направят също председателя на Парламентарната асамблея на..

публикувано на 26.05.24 в 16:12