Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благотворителен концерт в помощ на пострадалия от земетресенията турски район

Благотворителен концерт “Децата на България помагат на децата на Турция” ще се състои тази вечер от 19,00 ч. в Централния военен клуб в София. Целта е със събраните средства да бъде подпомогнато изграждането на училище и детска градина в провинция Хатай, пострадала от земетресенията през февруари т.г. Според българския посланик в Турция Ангел Чолаков за каузата са необходими 1,3 млн. турски лири (близо 119 хил. лв.).

В концерта ще участват Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Стефан Илчев, Есил Дюран, “Палавите ноти” и други.

Кампанията е организирана от Българо-турския бизнес дамски клуб заедно с Министерството на отбраната, турския посланик у нас Айлин Секизкьок и Столичната община.

БНР подкасти:

Още от категорията

Тодор Тагарев

Тагарев: Започваме ревизия на отбранителната политика на страната

Министърът на отбраната Тодор Тагарев отговори на критиките на опозицията след решението на парламента за нов транш военна помощ за Киев, като обясни, че страната ни е получила отказ за ремонт на зенитните ракети за С-300 от съответната руска фирма още..

публикувано на 30.09.23 в 16:18

Румен Радев: Не трябва да допускаме компромис с нашата сигурност

Погромът над тракийските българи е не само памет, а наша вяра, съвест, кръвна връзка с предците ни и наша идентичност, а днес е и нашето убеждение и призив, че не трябва да допускаме компромис с нашата сигурност и с нашата способност да защитим дома и..

публикувано на 30.09.23 в 14:10
Росица Матева

Смесеното гласуване няма да затрудни избирателя, ще има видеонаблюдение

"Ще се гласува с 3 вида бюлетини в цялата страна, само в София в няколко кметства ще бъдат 4, като хартиените бюлетини ще бъдат с различна дължина в зависимост от броя на кандидатите, които са регистрирани във всяка Общинска избирателна комисия". Това каза..

публикувано на 30.09.23 в 13:23