Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт в помощ на пострадалия от земетресенията турски район

Благотворителен концерт “Децата на България помагат на децата на Турция” ще се състои тази вечер от 19,00 ч. в Централния военен клуб в София. Целта е със събраните средства да бъде подпомогнато изграждането на училище и детска градина в провинция Хатай, пострадала от земетресенията през февруари т.г. Според българския посланик в Турция Ангел Чолаков за каузата са необходими 1,3 млн. турски лири (близо 119 хил. лв.).

В концерта ще участват Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Стефан Илчев, Есил Дюран, “Палавите ноти” и други.

Кампанията е организирана от Българо-турския бизнес дамски клуб заедно с Министерството на отбраната, турския посланик у нас Айлин Секизкьок и Столичната община.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Христо Проданов

40 години от първото българско изкачване на Еверест

Тази година се навършват 40 години от първата българска експедиция за изкачване на най-високия връх на планетата – Еверест. На 20 април 1984 г. върхът е изкачен без кислородна маска от 41-годишния Христо Проданов по най-трудния западен склон. Той..

публикувано на 20.04.24 в 08:05

Велопоход в полза на страдащите от хемофилия се провежда в София, Пловдив и Варна

700 са българите, диагностицирани с хемофилия. От тях 100 са деца. Заболяването обикновено е наследствено, а препоръката към семействата е да изследват новородените си момченца още при раждането. Доскоро се смяташе, че само мъжете могат да бъдат..

публикувано на 20.04.24 в 06:35

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10