Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Мария Габриел връща изпълнен мандата за проектокабинет

Мария Габриел и Румен Радев
Снимка: БТА

Номинираната за премиер Мария Габриел днес в 15,00 ч. ще представи на президента Румен Радев структурата и състава на предложения от нея кабинет. “Очаквам ГЕРБ–СДС да дойдат с изпълнен мандат, след което ще издам указ ”, заяви държавният глава. По думите му, лансираната идея за конституционно правителство е добра, но най-напред трябва да се събере обикновено мнозинство, за да се състави кабинет.

Подкрепа за проекта на Габриел изразиха от ДПС и “Има такъв народ”, но не достигат пет гласа, за да има избрано редовно правителство. “Продължаваме промяната – Демократична България”, “Възраждане” и БСП декларираха, че няма да гласуват за кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС.

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения въвежда полицейски пропускателни пунктове по своите граници Словения ще постави полицейски контролно-пропускателни пунктове на своя територия в близост до граничните пунктове, включително по границата с Хърватия. Шенгенският режим остава..

публикувано на 29.09.23 в 14:00

Денонощен телефон и специален мейл приемат сигнали за изборни нарушения

От 29 септември до 6 ноември 2023 г. в Министерството на вътрешните работи е отворена денонощна телефонна линия с номер - 02 90 112 98. На нея, както и на електронния адрес - izbori@mvr.bg, гражданите могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения..

публикувано на 29.09.23 в 10:34

Започна предизборната кампания на кандидатите за местна власт

Точно след месец, на 29 октомври, българите ще изберат  кметове и общински съветници , които ще управляват през следващите четири години. Предстоят 30 дни, в които кандидатите трябва да представят своите идеи за развитие на населените места пред..

публикувано на 29.09.23 в 05:15