Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ИТН оттеглиха подкрепата си за кабинет с първия мандат

Слави Трифонов
Снимка: Facebook /@Има Такъв Народ

"Има такъв народ“ (ИТН) няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ. Това съобщи във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов. До днес никой не проведе разговор по същество с ИТН се оплака лидерът. "Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората… Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам… Затова ИТН няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат", пише Трифонов.

Миналата седмица ИТН обещаха да подкрепят формулата за експертен кабинет,предложена от кандидат премиера Мария Габриел.

Нито един човек от ГЕРБ, който е бил министър досега, няма да бъде сред имената в проектокабинета „Габриел“. Това заяви предbTVдепутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев.


Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения въвежда полицейски пропускателни пунктове по своите граници Словения ще постави полицейски контролно-пропускателни пунктове на своя територия в близост до граничните пунктове, включително по границата с Хърватия. Шенгенският режим остава..

публикувано на 29.09.23 в 14:00

Денонощен телефон и специален мейл приемат сигнали за изборни нарушения

От 29 септември до 6 ноември 2023 г. в Министерството на вътрешните работи е отворена денонощна телефонна линия с номер - 02 90 112 98. На нея, както и на електронния адрес - izbori@mvr.bg, гражданите могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения..

публикувано на 29.09.23 в 10:34

Започна предизборната кампания на кандидатите за местна власт

Точно след месец, на 29 октомври, българите ще изберат  кметове и общински съветници , които ще управляват през следващите четири години. Предстоят 30 дни, в които кандидатите трябва да представят своите идеи за развитие на населените места пред..

публикувано на 29.09.23 в 05:15