Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унгарската банка ОТР и нейният български клон ДСК, не са санкционирани

Снимка: БГНЕС

На заседанието на 22 май в Брюксел министрите на външните работи от ЕС не взеха решения по 11-тия пакет от санкции срещу Русия. Унгария не е заявила, че ще наложи вето, ако банка ОТР не бъде извадена от украинския черен списък, както заплаши преди Съвета по външна политика първият унгарски дипломат Петер Сиярто.

След съвета българският външен министър Иван Кондов беше запитан от БНР дали в разговорите е повдигнат въпроса, как санкциите срещу ОТР биха се отразили на нейния български клон банка ДСК? Министър Кондов отговори, че не знае за момента българската банка да е засегната. "Нямам информация да има някакви последствия", каза Кондов.

Банка ОТР е включена в украинския списък на лицата и дружествата, които според Киев спонсорират войната, защото трезорът отказа да закрие своята дейност в Русия.

На 23 май в Брюксел министрите на отбраната от ЕС, ще разискват производството и доставката на снаряди за Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34