Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Саудитски телеком инвестира в България 1,2 млрд. евро

Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Саудитската компания „Tawal“ е в процес на закупуване на 100% от пасивната инфраструктура на мобилните мрежи на БТК, които са собственост на United Group. Това стана ясно след среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с Мохамад Алхакбани, главен изпълнителен директор на „Tawal“. Компанията е дъщерно поделение на саудитския телеком STC. Това ще е най-голямата саудитска инвестиция от 1,2 млр. евро в България, съобщиха от министерството.

На 20 април „Tawal“ и United Group са подписали споразумение за придобиване на пасивната инфраструктура на БТК, като United Group продава 100% от пасивната инфраструктура на мобилните си мрежи в България, Хърватия и Словения на „Tawal“. 60% от придобиваните активи по сделката са в България.

Още от категорията

Красимир Ненов

Правителството разчита на въглищните електроцентрали в енергетиката

Внесените в ЕС Териториалните планове за развитие не поемат ангажименти за затваряне на мини или електроцентрали, каза пред БНР Красимир Ненов, зам.-министър на енергетиката. „Енергийната сигурност на България е гарантирана. В Териториалните планове е..

публикувано на 01.10.23 в 11:46
Димитър Манолов

Протестите са за спасяване на енергийния сектор, твърдят синдикатите

Спасяваме енергийния баланс на системата , каза пред БНР президентът на синдиката "Подкрепа" Димитър Манолов по повод протестите на енергетици и миньори.  "В момента през тези топлоелектроцентрали се осигурява между 40 и 60% от производството на базова..

публикувано на 01.10.23 в 11:26

Енергийният министър: Плановете само стартират преговорите с Брюксел

Териториалните планове за справедлив преход на трите въглищни региони у нас - Стара Загора, Кюстендил и Перник, вече са изпратени в Брюксел. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев след 3-часова среща с административното ръководство на ТЕЦ..

публикувано на 30.09.23 в 17:12