Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Саудитски телеком инвестира в България 1,2 млрд. евро

Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Саудитската компания „Tawal“ е в процес на закупуване на 100% от пасивната инфраструктура на мобилните мрежи на БТК, които са собственост на United Group. Това стана ясно след среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с Мохамад Алхакбани, главен изпълнителен директор на „Tawal“. Компанията е дъщерно поделение на саудитския телеком STC. Това ще е най-голямата саудитска инвестиция от 1,2 млр. евро в България, съобщиха от министерството.

На 20 април „Tawal“ и United Group са подписали споразумение за придобиване на пасивната инфраструктура на БТК, като United Group продава 100% от пасивната инфраструктура на мобилните си мрежи в България, Хърватия и Словения на „Tawal“. 60% от придобиваните активи по сделката са в България.

Още от категорията

Финансовият министър заяви, че президентът цитира фалшива новина

Президентът Румен Радев цитира „фалшива новина“ в коментара си върху Бюджет 2024, заяви министърът на финансите Асен Василев, в изявление пред журналисти. Василев предупреди, че ако държавният глава наложи вето върху финансовата рамка за догодина, може да..

публикувано на 28.11.23 в 14:47

Президентът е готов да наложи вето върху бюджет 2024

"Досега президент не е налагал вето върху закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите , не изключвам и такъв вариант". Това каза пред журналисти, в Бургас, президентът Румен Радев. Свидетели сме на серия от авантюри в..

публикувано на 27.11.23 в 14:12

Турският бизнес: България е вратата на Турция към Европа

Възможностите за инвестиции в България бяха представени пред близо 50 представители на турски компании от министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева и изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова. Това стана на среща в..

публикувано на 25.11.23 в 11:43