Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Хърватия подкрепя членството на България в Шенген

Снимка: БТА

Президентът на Хърватия Зоран Миланович, който е на посещение в България, декларира подкрепата на Загреб за присъединяването на страната ни към Шенген. Той и президентът Румен Радев препотвърдиха подкрепата на София и Загреб за териториалната цялост на Украйна и осъдиха агресията на Русия.

Двете държави настояват за намиране на бързо дипломатическо решение на конфликта заради  растящите рискове.

Миланович също коментира, че има опасност Албания и РС Македония да бъдат разделени в преговорния процес, защото за РСМ има условия, които ако не изпълни, няма, да продължи преговорите, за разлика от Албания.

БНР подкасти:

Още от категорията

ракети C-300

Комисията по отбрана в НС предлага да изпратим дефектни ракети на Украйна

България да дари на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от противовъздушната отбрана и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с отпаднала необходимост. Това гласуваха депутатите от парламентарната комисия по отбрана в проект на решение за..

публикувано на 26.09.23 в 19:14

Общ отговор на предизвикателствата и ползи за гражданите на двете страни ще целят двустранните отношения между България и САЩ

Във Вашингтон вицепремиерът и външен министър Мария Габриел разговаря с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Срещата е в рамките на втората сесия на стратегическия диалог между България и САЩ. „Подкрепа, координация и общ отговор на..

публикувано на 26.09.23 в 09:32

България и САЩ подписват Меморандум за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще ръководи българската правителствена делегация на втората сесия на Стратегическия диалог между Република България и САЩ, която ще се състои днес във Вашингтон. В делегацията са включени министрите на..

публикувано на 25.09.23 в 07:00