Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Показаха реплики от политическите пазарлъци за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

Депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Радостин Василев обяви, че напуска партията, заради готвената коалиция с ГЕРБ. "Пълни лъжи са, че са правени записи на групите, по централите", каза Василев на пресконференция. Той разказа, че наистина има видеозапис, но от заседание на Националния съвет на ПП от 21 май. Съветът е проведен онлайн и на него е бил поканен заедно с още 60 души.

"Борисов с днешна дата каза, че не иска да има главен прокурор. Може да се правим на интересни по телевизията за джентълменските договорки", заявява по време на сбирката съпредседателя на ПП Кирил Петков. "Записът не е от спални и апартаменти. Щом говорят пред 60 човека такива неща, не искам да знам какво си говорят в тесния кръг", заяви Василев.

На пресконференцията от петчасовотго заседание бяха показани само отделни реплики, като: "Пускаме като застраховка Мария Габриел", казана от Петков. Другият съпредседател на ПП Асен Василев обяснява, че начело на службите ще бъдат назначени "наши хора, които са одобрени от посолствата".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пловдив чества Съединението и празника на града

Честванията по случай 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и Празника на Пловдив започнаха с тържествен молебен в катедралния храм “Света Богородица”, отслужен от Пловдивския митрополит Николай.  Бяха..

публикувано на 06.09.24 в 12:50

Изложба във Велико Търново разказва за събития и личности, допринесли за Съединението на България

Изложбата “Съединението – събития и личности”, разположена във великотърновския музей "Възраждане и Учредително събрание", показва оригинални документи и снимки от фондовете на Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и Регионална библиотека..

публикувано на 06.09.24 в 12:08

Двудневен еко-празник в Елхово представя чиста храна от микро ферми в региона

Елхово е разположено в югоизточната част на Тракийската низина сред плодородно поле между планините Странджа и Сакар. Край градчето преминава една от пълноводните реки в България – Тунджа, а наблизо има 21 села със земеделска земя, които са..

публикувано на 06.09.24 в 08:05