Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вицепрезидентът предупреди, че държавността се руши

Снимка: БГНЕС

Държавността се руши по безпрецедентен начин, каза вицепрезидентът Илияна Йотова по повод изнесените записи от заседанието на ръководството на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) на което е обсъждано съставянето на правителство.

“Аз бях може би от тази по-малка част от българските граждани, която наистина вярваше в това, което кандидатите за министър председатели - акад. Николай Денков и Мария Габриел говориха цяла седмица - че действително се мисли за стабилно правителство, което в кратки срокове да реши най-наболелите проблеми на хората. Големият отсъстващ от това, което чухме и прочетохме са българските граждани, там не се говори за Бюджет, доходи, инфлация, там се говори за това как да трябва да бъде завладяна страната”, посочи вицепрезиденткът.

Президентът много стриктно спазва конституционната процедура. Кога и как ще даде втория мандат за съставяне на правителство е изцяло в неговите правомощия, каза Йотова. 

Още от категорията

Миньорите и енергетиците ще решават, как ще продължат протестите

Синдикатите не уважиха поканата за среща с премиера Николай Денков в Министерския съвет. Протестиращите заявиха, че очакват премиера да дойде при тях и обсъждат по-мащабни акции ако правителството не изтегли от Еврокомисията внесените планове за..

публикувано на 01.10.23 в 17:31

Синдикатите отказват преговори с премиера за енергетиката

Трети ден продължава блокадата на автомагистрала „Тракия“, Подбалканския път и „Прохода на „Републиката“, от протестиращите енергетици и миньори. Те искат преразглеждане на енергийните планове и плановете за развитие на въгледобивните региони. В събота..

публикувано на 01.10.23 в 09:15

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения въвежда полицейски пропускателни пунктове по своите граници Словения ще постави полицейски контролно-пропускателни пунктове на своя територия в близост до граничните пунктове, включително по границата с Хърватия. Шенгенският режим остава..

публикувано на 29.09.23 в 14:00