Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потвърдиха, че Петков и фон дер Лайен са разговаряли по телефона

Снимка: БГНЕС

От Еврокомисията потвърдиха, че председателката Урсула фон дер Лайен и бившият премиер Кирил Петков са обсъждали важни теми за България, като подготовката на страната за еврозоната и влизането в Шенген, съобщи от Брюксел кореспондентът на БНР Ангелина Пискова.

"Позицията на председателката и по двата въпроса е добре известна. Тя още веднъж потвърди подкрепата си за приемането на България в Шенген. Има много стриктен процес за влизане в еврозоната, който се прилага за всички страни. Явно е, че правилата трябва да се спазват", казват от Еврокомисията.

Съобщението идва след разпространения запис, в който Петков казва, че фон дер Лайен го е уверила в шансовете на България да влезе в Шенген, като се е пошегувала, че може да се направи компромис за еврозоната. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Споразумението с “Боташ” да се предоговори, реши парламентът

Народното събрание възложи на енергийния министър да предприеме действия за предоговаряне на споразумението между “Булгаргаз” и турската енергийна компания “Боташ” за доставка на газ, за да бъдат защитени интересите на българското дружество и на..

публикувано на 20.04.24 в 09:40
Жечо Станков

Споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ" влезе в парламента

На извънредно 4-часово заседание Народното събрание разгледа доклада на временната парламентарна комисия по повод споразумението между държавния газов доставчик "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ". Депутатите възложиха на министъра на..

публикувано на 19.04.24 в 19:35
Даниел Митов

Даниел Митов се отказа да бъде служебен външен министър

До момента, до който президентът не издаде указ, старите министри изпълняват своите задължения, коментира служебният премиер Димитър Главчев на излизане от президентството. След кратка среща с държавния глава Румен Радев Главчев каза: "Не съм..

публикувано на 19.04.24 в 11:53