Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Потвърдиха, че Петков и фон дер Лайен са разговаряли по телефона

Снимка: БГНЕС

От Еврокомисията потвърдиха, че председателката Урсула фон дер Лайен и бившият премиер Кирил Петков са обсъждали важни теми за България, като подготовката на страната за еврозоната и влизането в Шенген, съобщи от Брюксел кореспондентът на БНР Ангелина Пискова.

"Позицията на председателката и по двата въпроса е добре известна. Тя още веднъж потвърди подкрепата си за приемането на България в Шенген. Има много стриктен процес за влизане в еврозоната, който се прилага за всички страни. Явно е, че правилата трябва да се спазват", казват от Еврокомисията.

Съобщението идва след разпространения запис, в който Петков казва, че фон дер Лайен го е уверила в шансовете на България да влезе в Шенген, като се е пошегувала, че може да се направи компромис за еврозоната. 


Още от категорията

Народното събрание гласува вот на недоверие към правителството

Днес депутатите ще гласуват по внесения от БСП, "Възраждане" и "Има такъв народ" втори вот на недоверие към правителството на Николай Денков, за несправяне в сектор "Национална сигурност и отбрана". Политиката за отбрана и сигурност е сред..

публикувано на 16.11.23 в 07:00
Тодор Тагарев

Политиката за отбрана и сигурност е сред причините за вота на недоверие към правителството

Голяма част от проблемите в областта на отбраната са комплексни и изискват комплексни решения. През февруари ще представим цялостната политика на кабинета в Бяла книга за отбраната, заяви в парламента министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на..

публикувано на 15.11.23 в 12:41

Депутатите дискутират вота на недоверие към кабинета

Народните представители днес ще обсъдят вота на недоверие към правителството, внесен от БСП и подкрепен от “Възраждане” и “Има такъв народ”. Основният мотив за искането на оставката на кабинета е неспособност да осигури националната сигурност и отбраната на..

публикувано на 15.11.23 в 07:00