Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата спря делото по компрометиращите снимки на Бойко Борисов

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Досъдебното производство за т.нар. "кюлчета" е прекратено на 10 май, съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова. Става дума за разследването, което бе образувано по снимки, за които се твърди, че са от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в резиденция Бояна, когато още беше премиер. На кадрите се виждат евробанкноти, кюлчета злато и пистолет. Няма как да се установи дали тези банкноти и кюлчета са истински, или са само макети, коментираха от прокуратурата. 

Апелативната прокуратура в София проверява как е прекратено делото, коментира главният прокурор Иван Гешев. Случаят показа, че митът за всевластния главен прокурор е политическа атака и не отговаря на истина, каза Гешев. Той заяви, че застава зад всеки български прокурор, който спазва Конституцията и закона. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предвижда се обмяна на IT специалисти между България и Армения

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за сътрудничество в областта на технологичните иновации и научноизследователската и развойна дейност между Министерството на иновациите и растежа на България и Министерството на високотехнологичната..

публикувано на 30.04.24 в 17:06

Времето ще е без промяна – остава облачно и дъждовно, няма давали на запад

Във вторник , 30 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 8°. През деня валежите от север над Централна и Източна България ще започнат да спират, но в Южна България ще продължават. Максималните температури ще са от 17..

публикувано на 29.04.24 в 21:00

Вече можем да проверим дали сме включени в избирателните списъци

Българските граждани вече могат да проверят дали са включени в избирателните списъци От днес българските граждани могат да извършват проверка дали са включени в избирателните списъци за гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. на интернет страницата на..

публикувано на 29.04.24 в 14:55