Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Откакто ти" – пролетно откровение на Преслава Пейчева

Снимка: Стопкадър

Преслава Пейчева не спира да записва нови песни – вече е факт последният ѝ сингъл "Откакто ти" с подчертано клубно звучене. Освен изпълнител, в него тя отново е автор на текста и съавтор на музиката с Ясен Велчев, с когото са заедно и професионално, и в живота.

"С Ясен, както много от нашите колеги се шегуват, е семеен бизнес музикалният. Заедно правим песните, заедно сме правили песни за други изпълнители, което във времето назад също ме е правило много щастлива – споделя Преслава Пейчева пред БНР и допълва, че Ясен Велчев е в  „страхотен творчески тандем“ и с един друг голям музикант – Стоян Янкулов-Стунджи. – Той се е разпрострял в много музикални проекти – мултиталантлив музикант, намесен е и в аранжимента на моята нова песен, за което съм му изключително благодарна. Преди доста години с него бяхме част от група "Те". Те имат страхотна химия помежду си с Ясен и направиха много хубав за мен аранжимент на новата песен "Откакто ти". Стунджи даде едни леки нотки на фолклор, етно дори в аранжимента, без изобщо да се наговарят с Ясен. Дистанционно работиха по аранжимента и когато чуха и двамата какво са направили, казаха: Как може ти да изсвириш това, което допълва моята част?!"

Ясен Велчев слага соло на африканска флейта, а Стоян Янкулов допълва перкусии и дръмбой, известен у нас и като бръмбазък. Стунджи прави целия звукозапис - микса и мастеринга на песента.

Последните години Преслава Пейчева обмисля да издаде самостоятелен албум. Пандемията е стопирала този процес, но идеята да събере новите си песни в албум стои на дневен ред. Има и такива, които още не са реализирани и ще бъдат чути за първи път в албума. В него вероятно ще фигурира и най-новата – "Откакто ти".
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

JazzBoree

"Дос, дос, Доне ле"– български фолклор и джаз в дебютния сингъл на JazzBoree

Новата етноджаз формация JazzBoree прави силно впечатление още със своя дебютен сингъл "Дос, дос, Доне ле". Познаваме Савина Пламенова като фолклорна певица, която обича и джаза. Участвала в различни популярни народни ансамбли, в последно..

публикувано на 10.04.24 в 10:15

"Как мразя"– нова песен от проекта "Пеещи артисти"

Най-новата, 36-та поред песен от проекта "П еещи артисти " на продуцента Игор Марковски е със заглавие "Как мразя". Певицата Мариана Попова е сред плеядата популярни лица от българския артистичен свят, които изпълняват написани специално за тях..

публикувано на 09.04.24 в 10:15
Кристофър Галовски, Емил Димитров – син и адвокат Христина Георгиева на заседание по делото.

Съдът защити авторското право върху песента "Моя страна, моя България"

Окръжният съд в Плевен реши, че е е нарушено авторското право на Емил Димитров - син, заради неразрешено използване и преработка на песента "Моя страна, моя България". Изпълнението в нарушение на Законаза за авторските и сродните права бе публично..

публикувано на 08.04.24 в 13:04