Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба на "невидимите" хора "Познати и непознати вдъхновения" в БНР

"Познати и непознати вдъхновения IV"
Снимка: Ани Петрова, БНР

Изложбата "Познати и непознати вдъхновения IV" се открива на 31 май, сряда, от 11.00 ч. в Мраморното фоайе на БНР в навечерието на Деня на детето. Изложбата се организира за четвърта година от предаването "Познати и непознати" на програма "Христо Ботев" на БНР, което прави видими "невидимите" хора и фокусира вниманието върху различни малцинства.

Водещата на предаването Цвета Николова е вдъхновител на събитието.

Експозицията ще представи картини, пана и предмети, изработени от деца и младежи от Специалното училище за ученици с увреден слух "Проф. д-р Дечо Денев" и от Дневния център за деца и младежи с увреждания "Безброй чудеса" към Асоциацията на родителите на деца с епилепсия, както и от деца-бежанци от Украйна от SOS-Детски селища България.

Изложбата ще продължи до 7 юни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачно с превалявания в неделя

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 21° и 26°, малко по-високи в източните райони на Горнотракийската низина, в София – около..

публикувано на 18.05.24 в 18:30
НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35